ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا ماجرای حملات موشکی ایران علیه امارات محسن رضایی خطاب به ترامپ: به نظم پساآمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید ادعای امارات در خصوص حمله موشکی به این کشور اطلاعیه وزارت خارجه ایران درباره معرفی ۲ دیپلمات فرانسوی به‌عنوان عناصر نامطلوب نتانیاهو: بقایای جسد «یهودا کاتز» را بازگرداندیم ادعای ترامپ: تنگه هرمز باز و عملیاتی است و تمام مین‌های دریایی جمع‌آوری یا منفجر شده‌اند غریب آبادی: به زودی توهمات ترامپ درباره تنگه هرمز را اصلاح می‌کنیم + عکس کوشنر: ترامپ برای توافق با ایران عجله ندارد؛ آنها به شکل جدی در حال تعامل هستند روایت بغداد از گفت وگوی تلفنی عراقچی و همتای عراقی‌اش ترامپ: خیلی راحت با عمان تعامل کردیم؛ در آستانه توافق با ایران نیستیم کوشنر: دیدار ما با حماس «بسیار دوستانه» بود ادعای وزیر انرژی آمریکا درباره اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز

الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد

جولانی رئیس جمهور خودخوانده سوریه گفت، رئیس‌جمهور آمریکا از وضعیت لبنان ابراز نگرانی کرده و در پی یافتن راهکاری امن و آرام بوده است؛ اما اظهارات او به اشتباه «به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان» تفسیر شد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۵ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ - 2026 June 21
کد خبر: ۳۱۱۳۸۶

به گزارش راهبرد معاصر، ابو محمد الجولانی (احمد الشرع)، رئیس‌جمهور خودخوانده سوریه، در گفتگویی اختصاصی با شبکه «المشهد» در واکنش به تحولات جاری منطقه، ضمن تأکید بر حساسیت شرایط فعلی، دیدگاه‌های خود را درباره لبنان، روابط با حزب‌الله و تحرکات دیپلماتیک با قدرت‌های جهانی تشریح کرد.

وی با تأکید بر اینکه سوریه هیچ برنامه‌ای برای تنش‌آفرینی با لبنان ندارد، تصریح کرد که راه‌حل بحران کنونی لبنان نه در بمباران و نه در کوچ اجباری است، بلکه نیازمند بسته‌ای از راه‌حل‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است.

الجولانی درباره روابط با حزب‌الله گفت: «اگر گفت‌و‌گو با حزب‌الله در راستای منفعت لبنان و تأمین منافع سوریه باشد، چرا که نه؟» با این حال، وی تأکید کرد که حزب‌الله باید جایگاه خود را در داخل لبنان پیدا کند و اطمینان‌بخشی به شیعیان و اولویت‌بخشیدن به منافع ملی لبنان بر هر منفعت دیگری، ضروری است.

وی که سرکردگی گروه تروریستی هیات تحریر الشام را برعهده داشت، گفت: «هر کشوری در جهان که نیرو‌های نظامی خارج از کنترل اراده دولت داشته باشد، در مسیر سازندگی و توسعه با مشکل مواجه است.»

الجولانی با بیان اینکه «لبنان از عدم توجه متحدان پیشین خود رنج می‌برد»، تأکید کرد که چشم‌انداز سوریه بر «بازگرداندن حمایت از دولت لبنان، تقویت مؤسسات آن و یافتن راه‌حلی که همه به آن باور داشته باشند» استوار است.

رئیس‌جمهور خودخوانده سوریه با اشاره به روابط گذشته دو کشور گفت: «سخن‌گفتن از وضعیت پیشین در روابط دو کشور اشتباه بزرگی است، چرا که ملت‌های سوریه و لبنان هر دو از آن سیستم رنج می‌بردند.»

وی تغییرات رخ‌داده در سوریه را «فرصتی بسیار مثبت» برای کل منطقه دانست و افزود که برخی طرف‌های لبنانی هنوز در گذشته باقی مانده‌اند و با همان معیار‌های پیشین فکر می‌کنند، در حالی که لبنان درگیر جنگی بسیار بزرگ است.

الشرع در خصوص مواضع بین‌المللی گفت که طرح سوریه برای حل بحران، در گفت‌و‌گو با آمریکا و فرانسه مطرح شده است.

وی با اشاره به اظهارات دونالد ترامپ عنوان داشت که رئیس‌جمهور آمریکا از وضعیت لبنان ابراز نگرانی کرده و در پی یافتن راهکاری امن و آرام است؛ اما اظهارات او به اشتباه «به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان» تفسیر شد.

او تأکید کرد که وضعیت فعلی سوریه ابزار‌های زیادی برای تأثیرگذاری مثبت در داخل لبنان دارد، اما تحقق آن منوط به توافق است.

الجولانی خاطرنشان کرد: «بحران لبنان بزرگ است و انسداد در راه‌حل‌های سیاسی وجود دارد. ما خواستار توقف جنگ و بمباران هستیم و معتقدیم برای پایان دادن به این وضعیت، به راه‌حل‌های خلاقانه نیاز داریم، نه راهکار‌های سنتی که تاریخ مصرف آنها گذشته است.»

الجولانی با بیان اینکه «جنگ در لبنان آثار بزرگی بر سوریه خواهد داشت»، تأکید کرد: «ما دست خود را به سوی لبنانی‌ها دراز می‌کنیم تا به آنها در یافتن راه‌حل کمک کنیم.»/ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار